Hiburan

67 lagu berpotensi yang terkandas ke pentas Anugerah Juara Lagu

By  | 
Sebelum1/68Seterusnya

SEPANJANG program Muzik-Muzik dan Anugerah Juara Lagu (AJL) bersiaran di TV3 selama 31 tahun, ribuan lagu telah bertanding di dalam carta mingguan sebelum mara ke peringkat separuh akhir. Di peringkat separuh akhir, sebanyak 30 buah lagu kemudiannya bersaing bagi merebut 12 slot di pentas akhir.

Hanya 12 yang terbaik akan menerima tiket ke pentas AJL. Bagaimanapun, tidak bermakna lagu-lagu yang gagal ke peringkat akhir kurang hebat atau tidak layak.

Bersempena AJL31 yang bakal berlangsung pada 22 Januari 2017 (Ahad) depan, Pepatung menyenaraikan 67 buah lagu yang pada asalnya berpotensi besar untuk melangkah mudah ke pentas akhir tetapi terkandas di peringkat separuh akhir. Senarai di bawah adalah bermula daripada Muzik-Muzik 1992 sehingga Muzik-Muzik 2016.

Comments

comments

Memulakan kerjaya penulisan sebagai wartawan di sebuah akhbar berbahasa Melayu tempatan dan berkhidmat selama empat tahun sebelum menyertai Pepatung sepenuh masa. Berpengalaman dalam penulisan rencana terutama berkenaan gaya hidup, profil, minat ramai, isu semasa, fesyen dan hiburan.

Tinggalkan Komen

Your email address will not be published. Required fields are marked *