Sifat buruk mengikut zodiak

1
222

ZODIAK sering dikaitkan dengan ramalan yang berkaitan dengan kehidupan, kerjaya mahupun hubungan percintaan. Namun, tidak ramai yang mengetahui bahawa sifat buruk manusia juga berkait rapat dengan bulan kelahiran mereka. Berikut merupakan 12 zodiak serta sifat-sifat negatif yang ada padanya:

Capricorn
americas-next-top-model-capricorn

Anda adalah perosak suasana. Capricorn mampu merosakkan mood orang di sekelilingnya dengan terlalu bermain dengan sifat pesimis diri. Ramai mungkin berpendapat anda seorang yang pemalu tetapi sebenarnya sifat sinikal diri yang membuatkan orang menjauhkan diri.

Aquarius
americas-next-top-model-aquarius

Seorang yang ekstremis dan sanggup buat apa sahaja untuk mendapatkan yang dikehendaki. Aquarius sangat sukar diramal, satu ciri yang tidak digemari oleh rakan dan sahabat.

Pisces
americas-next-top-model-pisces

Tidak berdaya untuk berdepan dengan situasi tegang atau perkara yang penting. Lebih rela mengelak daripada berdepan masalah. Mempunyai perangai pesimis namun dibelenggu sifat sensitif yang keterlaluan.

Aries
americas-next-top-model-aries

Seorang yang sangat ego, dan gemar bertindak tanpa berfikir. Sering ingin cepat tiba ke satu tempat yang dihajati. Aries juga sering mengharapkan sesuatu yang terlalu tinggi dari orang sekeliling.

Taurus
americas-next-top-model-taurus

Terlalu degil! Suka dimanja sehingga boleh dianggap sebagai seorang yang pemalas. Meskipun berjaya selindung, pemilik zodiak ini sememangnya seorang yang suka mengawal keadaan sekeliling hingga menurut kemahuan diri.

Gemini
americas-next-top-model-gemini

Sangat suka bergosip! Gemini merupakan dalang kepada setiap gosip yang berlaku disekitarnya. Sifat keluhuran yang melampau menjadikan seorang Gemini sebagai tamak dan tiada apa yang mampu memuaskan hatinya.

Cancer
americas-next-top-model-cancer

Pemilik astrologi ini terlalu emosional. Apa sahaja mampu membuatkan mereka gundah gulana. Sifat-sifat negatif ini menyebabkan Cancer sukar dalam percintaan.

Leo
americas-next-top-model-leo

Satu lagi simbol terbaik untuk perangai egotiskal. Sang Leo terlalu yakin kepada diri malah merasakan rupa diri cantik atau kacak. Selalu berada di dalam situasi dimana sukar untuk bertolerasi dengan orang lain.

Virgo
americas-next-top-model-virgo

Dua perkataan yang paling sesuai menggambarkan Virgo, diktator dan mendominasi. Mereka ada satu tabiat yang suka menghambakan orang sekeliling. Suka mengarah dan mengharapkan semua orang menuruti kehendak mereka.

Libra
americas-next-top-model-libra

Simbol astrologi yang tidak bagus buat Taurus dan Gemini. Libra boleh disalah anggap sebagai dingin dan tidak mempunyai hati perasaan. Mereka yang tergolong di dalam zodiak ini sukakan perhatian dan akan buat apa sahaja untuk diperhatikan.

Scorpio
americas-next-top-model-scorpio

Seorang yang sangat pandai memanipulasi orang lain. Pandai melindungi rahsia diri malah bijak mengeluarkan kata-kata dusta untuk menetup kelemahan diri. Si Scorpio boleh terjerumus dalam ideologi yang membenci segala-galanya dalam hidup.

Sagittarius
americas-next-top-model-sagittarius

Lalai ketika melakukan kerja, walhal tidak reti buat apa-apa pun! Tidak konsisten dalam mengotakan janji. Tidak habis setakat itu, Sagittarius juga seorang yang suka bercakap besar dan berlagak.

Sumber: MLP
Kredit gambar: UNP, CW

1 KOMENTAR

TINGGALKAN RESPONS

Sila masukkan komen!
Masukkan nama anda di sini